Grúz embercsempész banda tagjait fogták el Szegeden

Belföld, 2024.02.16

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség kezdeményezte annak a két grúz férfinak és nőnek a letartóztatását, akik egy határokon átnyúló szervezett bűnelkövetői kör tagjaiként követtek el bűncselekményeket.

Grúz embercsempész
A gyanú szerint a két férfi tagja volt egy olyan, közel 20 grúz és azeri elkövetőből álló bűnszervezetnek, amely illegális határátlépők Törökországból Nyugat-Európába juttatását szervezte 2023. nyarán.  

A Szegedről irányított szervezetben a két őrizetbe vett férfi feladata a szerb-magyar határon átjuttatott illegális határátlépők Budapestre szállítása és ott a tovább szállítás előtt különböző depó lakásokban történő elhelyezése volt.
  
Az őrizetbe vett nő feladata az volt, hogy a bűnszervezet egyik tagjának magyar származású feleségeként bankszámlát nyisson az illegális határátlépők által átadott pénzek – mindezidáig közel 2,5 millió forint  - számlára történő befizetése és ezzel összefüggésben az így megszerzett vagyon bűnös eredetének elfedése érdekében.

A két férfin a rendőrök egy szegedi apartmanban ütöttek rajta február 14-én hajnalban, míg a pénzmosással gyanúsított nőt egy másik szegedi lakásban fogták el az egyenruhások szintén szerdán. Az akció során a rendőrök a szegedi apartmanban találtak további három olyan grúz férfit is, akik ellen beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben, így őket átadták az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatóság munkatársainak, akik intézkedtek a külföldiek kiutasításáról és az országból történő kitoloncolásáról.  


A 21 és 23 éves grúz férfiakat a rendőrség üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel, míg egyikük 19 éves feleségét pénzmosással gyanúsítja.  

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!