Gulyás: az Európai Bizottsághoz fordul a kormány a postások béremelése érdekében

Belföld, 2020.07.30

A kormány levélben fordul az Európai Bizottsághoz, hogy a postánál megvalósulhasson a béremelés  - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón.

A miniszter kifejtette: a magyar gazdaság lehetőségei most sokkal korlátozottabbak, mint a koronavírus előtti hónapokban, és a Magyar Posta veszteséges cég. Ugyanakkor a postások méltatlanul keveset keresnek ahhoz képest, amilyen jó színvonalú szolgáltatást biztosít a vállalat. Mivel veszteséges vállalatról van szó, béremelés csak akkor lehetséges, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul. Ezért még csütörtökön levelet intéznek a testülethez a béremelés érdekében. Ennek mértékéről egyeztetnek a szakszervezetekkel, és biztos benne - mondta Gulyás Gergely -, hogy meg tudnak egyezni, a kérdés az, hogy Brüsszel is jóváhagyja-e.

A miniszter kitért arra is: a kormány döntött arról, hogy a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogatnak. Arról is határozat született, hogy a főváros IX. kerületében épülő kézilabdacsarnokot a Ferencvárosi Torna Club tulajdonába adják.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!