Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására szerveznek jótékonysági futást Szegeden

Belföld, 2024.02.15

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására rendez jótékonysági futást április 14-én Szegeden a város két felsőoktatási intézménye, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem, valamint a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint a tavasz egyik első nagy szegedi élményfutására a szervezők több ezer futó jelentkezését várják, a bevételekből pedig az Ágota Alapítványt és ezáltal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat támogatják majd.

Az Ágota Közösség célja elsődlegesen a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok támogatása. A szegedi központú közösség több mint 10 ezer vér szerinti családját nélkülöző gyermeknek ad hitet és mutat jövőt.

Az április 14-ei futóverseny a Dóm térről, a Fogadalmi templom elől indul. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesíthetnek. A versenyen részt vesznek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai és nevelőszülői is.

Minden induló emlékérmet és rajtcsomagot kap a rajt előtt. A rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket.

A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó, aki az első nevezőként maga is részt vesz majd a rendezvényen - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!