Harminc középiskolával kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem

Belföld, 2022.06.05

Harminc középiskolával kötött a tehetséggondozást és a továbbtanulást segítő együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

SZTE-középiskolák-együttműködés A közlemény szerint a szerződés aláírásával az elsősorban a dél-alföldi régióban működő középfokú oktatási intézmények az SZTE partneriskoláivá váltak, ezzel diákjaik számos, az egyetem által támogatott programban vehetnek részt.

Az együttműködési megállapodás keretében a középiskolások emelt szintű érettségire felkészítő kompetenciafejlesztő tréningen, az egyetemet bemutató, élményalapú osztálykiránduláson, valamint pályaorientációs tanácsadáson és önismereti tréningeken vehetnek részt, valamint ösztöndíjakban is részesülhetnek.

Az SZTE oktatói és hallgatói a korábbi gyakorlatot folytatva szakismertetőket, egyetemi roadshow-at is tartanak az iskolákban, ezzel is segítve a fiatalok pályaválasztását.

A diákok sikeres felvételijét online és tantermi formában is indított, emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamok segítik. A százórás tanfolyamokat matematikából, magyarból, történelemből, angolból, németből, kémiából, biológiából, földrajzból és informatikából hirdették meg, de igény és megfelelő számú jelentkező esetén más idegen nyelvekből, szaktantárgyakból is indul képzés.

Az SZTE partneriskolai programja egyúttal a világ legnagyobb oktatási platformjához, a Coursera-hoz is hozzáférést biztosít a középiskolások számára - áll a közleményben.

Fotó: Bobkó Anna
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!