Időjárás
meteoblue
TV műsor

Harminchat diák végzett a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjának első évfolyamában

Belföld, 2021.09.27

Harminchat, korábban a szakképzésből kimaradt diák tett sikeres szakmai vizsgát a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjában - közölte a Szalézi Intézmény Fenntartó hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával létrehozott Tedd képessé - Don Bosco szakképzés fejlesztési mintaprogram keretében negyven 16 év feletti, a szakképzésből lemorzsolódott diák kezdte meg tanulmányait 2021 júniusában Kazincbarcikán, műhelyiskolai keretek között. Az új oktatási forma lényege, hogy a tanulók kizárólag gyakorlati képzésben részesülnek, tanulmányaikat munkahelyi keretek között, maximum ötfős csoportokban végzik.

A diákok a választott szakmát így "nagyon személyes, mester-tanítvány viszony keretein belül sajátíthatják el". A minimum 6, maximum 24 hónapig tartó képzés végén sikeres vizsga esetén részszakma-képesítést kapnak - olvasható a közleményben.

Az első évfolyamon néhány napja végzett diákok közül 14-en úgy döntöttek, hogy visszatérnek a szakképzésbe, mert teljes szakmát kívánnak szerezni. Ezek a fiatalok a műhelyiskola nélkül 16 évesen végzettség nélkül hagyták volna el a szakoktatás rendszerét, a műhelyiskolai sikerek hatására viszont folytatják a tanulmányaikat.

Hozzátettek: a műhelyprogramban végzettek többsége a vizsganapot követően már munkába állt, mindössze öten keresnek még munkát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!