Harrach: az unió se fordítsa el a fejét az üldözött közel-keleti keresztényekről!

Belföld, 2017.05.29

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint itt az ideje, hogy az Európai Unió se fordítsa el a fejét az üldözött közel-keleti keresztényekről.

Harrach Péter erről Louis Raphael I Sako káld pátriárka és Bashar Matti Warda káld érsek magyarországi látogatása alkalmából beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kifejtette: napjainkban öt, vallása miatt üldözött ember közül négy keresztény. Ötven országban mintegy 200 millió keresztény kénytelen szembenézni az üldöztetéssel vagy a hátrányos megkülönböztetéssel, s havonta 300 keresztényt ölnek meg a hitéért.

Rámutatott: a legnehezebb helyzetben a közel-keleti keresztények vannak. Harrach Péter kitért arra is, hogy mintegy 500 ezer káld katolikus él világszerte, legtöbben a Közel-Keleten. A két elöljáró látogatásával többek között azt szeretné elősegíteni, hogy a közel-keleti keresztények megmaradjanak a szülőföldjükön.

A KDNP-s frakcióvezető megjegyezte: itt az ideje, hogy az unió se fordítsa el a fejét az üldözött keresztényektől, akik sem Amerikától, sem az ENSZ-től nem kaptak segítséget.

Hozzátette: Magyarország minden tőle telhetőt megtesz, intézményi, személyi támogatással, és kórház, iskola építéséhez is segítséget nyújt a kormány.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!