Hatvanban ültetett fát a KDNP

Belföld, 2024.03.27

Ahhoz, hogy a klímavédelmi törvénynek megfelelően hazánk elérje a klímasemlegességet, néhány nagy döntésen túl sok apró lépésen át vezet az út - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője kedden, a párt Ültessünk, hogy élhessünk! című faültetési akciójának hatvani állomásán.

A KDNP országos faültetési programjának lenti állomása Aradszki András emlékeztetett: azért indították el a kezdeményezést, hogy a "jövőnek szóló" faültetéssel segítsék a bolygót és az "őseinktől örökölt" természeti értékek megőrzését, majd továbbadását.

Ennek elengedhetetlen feltétele a felelősségvállalás, melynek csak egyik, bár fontos pillére a parlament és a kormány által is támogatott nemzetközi klímavédelmi intézkedéscsomag - húzta alá. Emellett azonban fontos a zöld megújulás programjának mielőbbi és minél szélesebb körű megvalósítása is - tette hozzá, jelezve: ennek lényege, hogy az energiatermelés kevesebb üvegházhatású gázt bocsásson ki.

A magyar klímavédelmi törvény egyik sarokpontja, hogy Magyarország 2050-re elérje a klímasemlegességet, azaz a kibocsátott káros anyagok mennyisége annyira redukálódjon, amennyit a természet képes fenntarthatóan semlegesíteni. Ehhez a célhoz a döntéshozatali szintű nagy lépések mellett számtalan olyan kis lépés vezet, mint az Ültessünk, hogy élhessünk! akció, melyhez Hatvan is lelkesen csatlakozott - mondta az országgyűlési képviselő.
(MTI)

Galériánk

A KDNP országos faültetési programjának lenti állomása A KDNP országos faültetési programjának lenti állomása
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!