Házakat és haszonállatokat is veszélyeztet egy nagy kiterjedésű tűz Mezőtúr térségében

Belföld, 2022.07.23

Házakat, tanyákat, haszonállatokat is veszélyeztet egy nagy kiterjedésű tűz Mezőtúr térségében, mely miatt Nagylapos és Kétpó között vágányzárat kellett elrendelni - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint foltokban mintegy 15-20 kilométer hosszan ég az aljnövényzet Mezőtúr térségében, a vasúti töltés mellett, a 46-os számú főút közelében. Az eddig tisztázatlan okból kialakult tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat, körbálákat és lábon álló napraforgót is veszélyeztet - jelezték.

Az OKF információi szerint a lángok két állattartó épületre is átterjedtek, melyek tulajdonosa az ott tartott szarvasmarhák egy részét kiterelte. A tűzben vasúti kábelek is megsérültek, ezért Nagylapos és Kétpó között vágányzárat kellett elrendelni - tették hozzá.

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával mezőtúri, karcagi, szeghalmi, szarvasi, szentesi és püspökladányi hivatásos, valamint mesterszállási önkéntes tűzoltók oltják - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!