Hőség - Menczer: jelenleg biztosított a vízellátás Solymáron

Belföld, 2022.07.22

Jelenleg biztosított a vízellátás Solymáron, ahol a Magyar Honvédség ismét két, nyolc köbméteres vízszállító autóval segít - közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken a településen tartott sajtótájékoztatóján.

Hőség - A honvédség segítette a vízellátást Solymáron A politikus - a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára - közölte, a honvédség ismét segít a Solymáron élőknek, a két szállítójárművel vizet hoztak a tározóba.

Menczer Tamás elmondta, a kánikula és a megnövekedett vízfogyasztás miatt a szolgáltató másodfokú vízkorlátozást rendelt el tizennégy településen, ebből három - Solymár, Pilisszentiván, Nagykovácsi - a választókörzetében van. A szolgáltató elmondása szerint jelenleg Szentendrén a legnehezebb a helyzet, a Magyar Honvédség Szentendrén is segít - közölte.

Menczer Tamás kitért arra is, a helyzetet súlyosbítja, hogy a Duna vízállása alacsony, így a szolgáltatónak a vízkivétel most nehezebb.

A politikus arra kérte az érintett települések lakosait, hogy a vízfogyasztásukat csak a legszükségesebbre korlátozzák, mert csak így kerülhető el a vízhiány.

Menczer Tamás kiemelte: mindent megtesznek azért, hogy vízhiány, különösen tartós vízhiány ne alakuljon ki.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Hőség - A honvédség segítette a vízellátást Solymáron Hőség - A honvédség segítette a vízellátást Solymáron
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!