Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Nagy kiterjedésű anticiklon húzódik a Brit-szigetektől egészen az Égei-tengerig. A benne uralkodó leszálló légmozgás hatására többnyire derült az ég, csupán a magasnyomás peremén több a felhő, csapadékról nem érkezik jelentés. Észak-Európában többközéppontú ciklon alakítja az időjárást, a Baltikumtól a Fehér-tenger vidékéig többfelé havazik. Arrafelé, valamint a szárazföld keleti részén - az Uráltól egészen a Fekete-tengerig - van a leghidegebb, a hőmérséklet csúcsértéke helyenként az 5 fokot sem éri el. Szokatlan módon a Skandináv-félsziget déli felén viszont helyenként 18, 21 fokig is felmelegszik a levegő. Továbbra is a kontinens délnyugati, déli része a legmelegebb, Görögország déli partvidékén 24, 26 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, száraz és egyre enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé.



Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Túlnyomóan derült lesz az ég, kedden is sok napsütés várható, melyet csak néhol szűrnek majd fátyolfelhők. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati szél napközben időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3 fok között alakul, de a környezetükhöz képest alacsonyabban fekvő tájakon -5, -7 fok is lehet, a vízpartokon, illetve a magasan fekvő helyeken lesz enyhébb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19, 20 fok körül várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!