Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.04.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Finnország fölött van annak a ciklonnak a középpontja, amelyhez tartozó frontrendszer az Ural előterétől a Kelet-európai-síkságon és az Alpokon át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. A front mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok is kialakulnak, másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A frontvonaltól északnyugatra hideg van, az ilyenkor megszokottól több fokkal elmarad a csúcshőmérséklet, a délutáni órákban is mindössze 3 és 13 fok a jellemző, de Finnországban 0, +2 fok is előfordul. Ezzel szemben a fronttól délkeletre jóval melegebb van, arrafelé többnyire 17 és 25 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medence fölött húzódó frontrendszer lényegesen nem változtatja helyzetét, marad a nagy hőmérséklet-különbség az ország északnyugati és délkeleti, keleti részei között.



Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------

Éjszaka és pénteken is a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt változó vastagságú és mennyiségű felhőzetre számíthatunk. Többfelé alakul ki csapadék; északnyugaton, nyugaton eső, másutt zápor, helyenként zivatar valószínű. A Dunántúlon és északon főként az északi, északnyugati, keleten a déli, délnyugati szél több helyen megerősödik. Zivatar, illetve intenzív zápor környezetében viharos széllökések is lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északnyugaton 6 és 10, másutt 11 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken is tág határok között, 7 és 25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!