Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.01.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Változékonyság jellemzi a kontinens időjárását. A középpontjával Izland felett örvénylő ciklon hatására Északnyugat-Európa felett többnyire erősen felhős az ég, több helyen esik az eső. Oroszország európai területén is ciklon okoz borult időt sokfelé havazással. Délkelet-Európa felett is ciklon örvénylik; a Balkán-félszigeten a havazás mellett havas eső, a délebbi területeken eső is előfordul. Ugyanakkor a Pireneusi-félszigetre magasnyomás nyúlik be, ott derült, napos az idő, és a hőmérséklet csúcsértéke a 20, a délkeleti partvidéken a 24 fokot is eléri. Kemény hideg továbbra is a Skandináv-félsziget északi felén és Oroszország területén van, ahol több helyen napközben sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet. A Kárpát-medencét kedd estig egy melegfront érinti. Lényeges hőmérséklet változást nem hoz, de a nyugati és a középső területeken kisebb havazás is valószínű.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------

Nyugat felől fokozatosan tovább növekszik a felhőzet, éjszaka helyenként északkeleten lehetnek gyengébben felhős körzetek. Késő délután északnyugaton, éjszaka már a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén valószínű hószállingózás, havazás, néhol havas eső, a nyugati, délnyugati határ mentén ónos eső is lehet. Kedden északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet, főként a Dunától keletre lehet több-kevesebb napsütés. Egyre kevesebb helyen számíthatunk kisebb havazásra, délnyugaton esőre, és délután már a Dunántúlon is megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul, de a havas, gyengébben felhős tájakon -10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +6 fok között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!