Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Az Atlanti-óceán felől Franciaország és a Benelux-államok fölé magasnyomás nyúlik be, és nagykiterjedésű anticiklon található a szárazföld északkeleti területei felett is. Oroszországban többfelé havazik, és a maximum-hőmérséklet továbbra is -5 és -10 fok között változik. Átlag alatti a hőmérséklet a francia és a német térségben is, ahol több helyen napközben is gyengén fagy, de a tartós csapadék már megszűnt. Egy mediterrán ciklon hatására viszont sokfelé csapadékos az idő az Alpokban, a Kárpát-medencében és a Balkán-félsziget északi felén. A nyugati, északi vidékeken havazik, másutt többnyire esőről érkezik jelentés. Ez az említett ciklon a következő 36 óra során keletebbre helyeződik, így a Kárpát-medencében pénteken már nem valószínű számottevő csapadék, és nyugaton helyenként a felhőzet is felszakadozik.


Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------



Estig többnyire borult lesz az ég, éjszaka szakadozik fel a Dunántúlon nagyobb területen a felhőzet. Nyugaton már csak néhol lehet gyenge havazás, másutt döntően eső, majd havas eső valószínű, éjszaka már az Alföldön is számíthatunk havas esőre, néhol hóra. Pénteken az ország északkeleti harmadán marad a túlnyomóan borult ég, gyenge havazás, havas eső is előfordulhat, másutt felhős jellegű idő lesz, elsősorban a Dunántúl keleti felén süthet ki, főként délelőtt hosszabb időre a nap. Kezdetben főleg a Dunántúlon élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél, majd estétől mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de nyugaton a gyengébben felhős, havas körzetekben több fokkal is hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 6 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!