Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:





Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Szárazföldünk nyugati és déli területei fölött ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Hatásukra Izlandon és a Brit-szigetek északi felén, valamint a Földközi-tenger középső medencéjében többnyire erősen felhős az ég, és a frontok mentén eső, havas eső, néhol havazás is előfordul. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől egészen a Pireneusi-félszigetig és a Kelet-európai-síkság nagy részén anticiklon helyezkedik el. Területén változóan, helyenként erősen felhős az ég, néhol kisebb havazás, hózápor is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti részén többnyire -4 és -15, Közép- és Nyugat-Európában általában -1 és +7 fok között alakul. A legenyhébb idő továbbra is délen, délnyugaton van, ahol a kora délutáni órákra 8 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé a fent említett anticiklon peremén északkelet felől váltakozó nedvességtartalmú, több fokkal hidegebb levegő érkezik.



Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

----------------------------------------------------


Eleinte délnyugaton, és a középső országrészben több lesz a felhő, és ott havazás, hózápor is várható, majd az éjszaka második felében csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Vasárnap változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet gyenge havazás, hózápor. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik, északkeleten helyenként viharossá fokozódik. Nyugaton gyenge hófúvás előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -14 fok között várható, de a derült, havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és -7 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!