Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Nyugat-Európában nagykiterjedésű ciklon örvénylik, amely fokozatosan kelet felé helyeződik át. Környezetében erősen felhős vagy borult az ég, több helyen fordul elő eső, zápor. A képződmény mögött hideg levegő zúdul Spanyolország területére, így ott kissé hűvösebb az idő; a legmelegebb órákban is csak 10-15 fok a hőmérséklet. A középső régiókban viszont a szokásosnál melegebb van; a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok körül alakul, de 25 fok feletti értékekkel is találkozhatunk.

Kontinensünk északi vidékein anticiklon terül el. Ott napos, csapadékmentes az idő, de a nappali maximum csupán néhol éri el a 10 fokot.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig a nyugati ciklon alakítja, amelynek áramlási rendszerében továbbra is enyhe, de váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik; folytatódik az átlagosnál melegebb idő.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Késő délutántól, estétől fokozatosan kiderül az ég. Estig főként a keleti országrészben egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Csütörtök délutántól a napsütés mellett - elsősorban nyugaton - erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúlon a déli óráktól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Estére mindenhol mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a Kisalföldön megerősödik a délkeleti szél, zivatarokban pedig viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld homokhátságain ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!