Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.04.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa középső területeinek időjárását markáns anticiklon alakítja, így Portugáliától Fehéroroszországig napos, eseménytelen az időjárás. Észtországtól keletre ugyanakkor ciklon örvénylik, emiatt ott többfelé esik - néhol jelentősebb mennyiségű - eső. Jelentős a hőmérsékleti kontraszt a térségben; Észtország nyugati felén és Dél-Finnországban csak 3, 5, míg Moszkva környékén 20, 21 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. De nem csak ott, hanem másutt is tavaszias az idő, Dániától délre 19 és 25 fok közötti a jellemző csúcsérték. Eközben Norvégia és a Brit-szigetek fölött hullámzó frontzóna helyezkedik el, emiatt az Ír-tenger menti területeken is jelentősebb csapadék esett az elmúlt 24 órában. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, száraz, kissé melegebb levegő áramlik hazánk fölé.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------

Estétől mindenütt kiderül az ég. Csütörtökön a Tiszától nyugatra derült, napos idő várható, de keleten is csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a többórás napsütést. Csapadék nem várható. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, csütörtökön csak helyenként a keleti megyékben lehet erős széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 25 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!