Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.08.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Nagy-Britanniát ismét egy ciklon közelíti meg nyugat felől, amelynek előoldalán pár fokkal melegebb levegő áramlik a térségbe, emiatt a csúcshőmérséklet Anglia keleti részén 25 fok felett, de London környékén 30 fok körül alakul. Szintén egy frontrendszer helyezkedik el a Skandináv-félszigetnél, amely mentén gyakran erősen felhős az ég, és elszórtan előfordul csapadék. A front mögött kissé hűvösebb az idő, Norvégiában egyre többfelé alakul 20 fok környékén vagy az alatt a maximumhőmérséklet. Délkelet-Európa felett nedvesebb, labilisabb a levegő, és többfelé előfordul zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Kontinensünk többi részén többnyire anticiklonális hatások uralkodnak. A napos, gomolyfelhős idő miatt a délutáni órákra általában 28 és 34 fok közé melegszik fel a levegő, de az Ibériai-félszigetnél a hőmérséklet több helyen is 38-40 fok körül alakul, de egyes részeken 42, 43 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását szombat estig alacsony nedvességtartalmú és egyre stabilabb levegő alakítja.



Várható időjárás szombat estig

------------------------------


Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és estig szórványosan - legkisebb eséllyel északkeleten - zápor, zivatar előfordulhat. Szombaton többnyire napos, gyengén felhős lesz az ég, és legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Az északkeleti szél pénteken helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 34 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!