TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------Az elmúlt 24 órában nem történt lényeges változás a kontinens időjárásában. Európa déli és részben a középső része felett hatalmas területen magas a légnyomás. Ennek következtében ezeken a tájakon többnyire napos, szinte tavasziasan enyhe, de kisebb körzetekben - pl. a Cseh-, valamint a Kárpát-medencében - borult, párás, helyenként tartósan ködös az idő. Ugyanakkor az 50. szélességi körtől északra ciklonok és frontjaik vonulnak nyugatról kelet felé. Hideg, téli időjárás csak a Kelet-európai-síkságon és a Skandináv-félsziget északi részén jellemző, arrafelé napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárásában sem lesz nagy változás, kedden az ország déli felén azonban felszakadhat a hidegpárna.
Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------


Az ország nagy részén borult, párás, főként éjjel többfelé ködös idő várható. Ma a nyugati határvidéken és a Kisalföldön, kedden inkább a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehetnek kevésbé felhős területek. Csak jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás fordulhat elő. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon kedden megélénkülhet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a borult, párás helyeken 0, a napos tájakon 5 fok körül valószínű.
(MTI)


Ha teheti, kérjük támogasson minket!

Támogassa a valóban minden párttól és önkormányzattól független vidéki újságírást. Minden támogatást köszönünk, amelyet portálunk tartalmának fejlesztésére fordítunk.Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!