Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Észak-Európa időjárását egy több középpontú ciklonrendszer alakítja, így ott borult, csapadékos az időjárás, főleg havazás jellemző a térségre.

A Brit-szigetek déli felétől a Germán-alföldön át egészen Ukrajna nyugati részéig egy benyúló anticiklon okoz ködös, hideg időt.

Eközben a Földközi-tenger nyugati medencéjében ciklon örvénylik, így ott a zivatartevékenység mellett heves esőzések is előfordulnak. Görögország és Törökország felett egy hidegfront húzódik, melyhez zivatarok is társulnak, ott borult, esős az idő.

A Kárpát-medence időjárására anticiklonális hatások jellemzők, egy-egy ködfolt kivételével derült az idő, az elkövetkező napokban viszont változékonyabbra fordul az időjárás.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Szerdán estig, késő estig döntően derült lesz felettünk az ég, majd főleg az éjszaka második felétől dél felől terjeszkedni kezd a rétegfelhőzet. Szitálás, ónos szitálás néhol nem kizárt. Emellett párás lesz a levegő, főleg a délnyugati és északkeleti megyékben (zúzmarás) köd is képződik.

Csütörtökön a rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, a legtöbb napsütés az Alföld délkeleti vidékein valószínű. Ugyanakkor elsősorban az Északi-középhegység egy részén egész napra beragadhat a felhőzet, és a Dunántúlon is alapvetően felhős idő valószínű. Estig számottevő csapadék nem lesz. Reggelig gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csütörtökön a délkeleti szél az északkeleti megyék kivételével megélénkülhet, Sopron körül egy-egy erős széllökés is lehet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között valószínű. A fagyzugokban, homokhátságokon ennél akár hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegység egy részén ennél hidegebb, míg délkeleten néhány fokkal melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!