Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.03.11

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Szárazföldünk jelentős részén anticiklonális hatások érvényesülnek.

A Kelet-európai-síkságon a nyugodt, felhőmentes éjszakákon -10, helyenként -20, -30 fok alá is csökken a hőmérséklet, mindeközben nappal sem melegszik -5, 0 fok fölé a levegő.

Kontinensünk legmelegebb része a Kárpát-medence, illetve az attól délre fekvő tájak, ott 15-20 fok közötti értékeket is regisztráltak az elmúlt nap során. Mindez a Brit-szigetektől egészen Olaszországig húzódó hullámzó frontrendszer előoldalán érkező enyhébb légtömeg következménye. A ciklon sokfelé okoz esőt, záport, helyenként az 50 mm-t is meghaladta már a lehulló csapadék mennyisége.

Hétfőn a frontrendszer hullámzása következtében egy új ciklon képződik a Kárpát-medence felett, emiatt hazánkban folytatódik a felhős, csapadékos időjárás.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, keleten kedden rövid napos periódusokkal. Többfelé, több hullámban várható hétfőn időszakos eső, zápor. Éjszakától már csak szórványosan valószínű csapadék, kedden főként a Tiszától nyugatra.

Hétfőn a Dél-Alföldön a délkeleti, míg hajnaltól az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erősödhet meg, melyekhez viharos lökések is társulhatnak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 9 és 15 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!