Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.03.30

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetektől nyugatra örvénylő elöregedett ciklon okklúziós frontrendszere hosszan kanyarogva egészen a Kelet-európai-síkságig húzódik. Ugyanakkor a nagy magassági teknő előoldalán, a nyugati partok mentén új ciklon fejlődik. Ennek előterében szokatlanul meleg levegő árasztja el Közép-Európát és a Balkán-félszigetet. A meleg levegő mellett jelentős mennyiségű szaharai por is érkezik a térségbe. E ciklon hidegfrontja mentén az Ibériai-félszigeten és Franciaországban több helyen fordult elő jelentős mennyiségű csapadék. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig ciklon előoldali helyzet jellemzi.



Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------


A fátyolfelhők és a sivatagi por szombaton és vasárnap is többnyire erősen szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Csapadék nem valószínű. Nagyrészt élénk lesz a déli szél, de az északnyugati tájakon erős széllökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet hajnalban általában 10 és 16 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

A csúcsérték vasárnap 21 és 28 fok között alakul, az alacsonyabb értékek északnyugaton, a magasabbak délkeleten valószínűek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!