Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.02

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Ciklon alakítja az időjárást az Ibériai-félszigettől nyugatra, melynek előterében a gomolyfelhőkből a záporok mellett zivatarok is képződtek. Ugyancsak alacsonynyomású képződmény, és annak frontrendszere határozza meg kontinensünk középső és keleti részeinek időjárását. Hidegfronti szakasza Skandináviától egészen a Földközi-tengerig húzódik, amelynek mentén szintén többfelé előfordultak záporok, zivatarok. A kontinens délkeleti harmadán melegszik fel nappal leginkább a levegő, itt általában 24, 29 fok is előfordult, hazánkban volt a térségben a legmelegebb - Kelebián a 30 fokot is meghaladta a hőmérséklet.

A Kárpát-medencében a hidegfront mögött az elmúlt napokhoz képest már jóval tisztább és pár fokkal hűvösebb a levegő, azonban szerdától ismét melegedés kezdődik.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------

A front összefüggő felhőzete és csapadékzónája fokozatosan elhagyja északkelet felé az országot, de arrafelé még estefelé is lehetnek borult, esős körzetek. Másutt a gomolyfelhőkből elszórtan záporok, az ország délnyugati felében és középső tájain zivatarok előfordulhatnak. A csapadékgócok késő estére lecsengenek, ezt követően éjjel kiderül az ég. Szerdán jórészt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül, majd délutántól mindenütt megnövekszik a felhőzet. A nyugatias szelet kedden és szerdán is többfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések, csak kedd éjszakára mérséklődik átmenetileg a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 8 fok között alakul, a szélárnyékos, derült részeken ennél hidegebb lehet az éjszaka, néhol fagypont körüli hőmérséklet sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 16 és 21 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!