Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.04

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Nyugatias áramlás a meghatározó Európa nagy részén, egymást követik a gyors mozgású ciklonok, amelyek többfelé okoznak esőt, záporesőt, néhol zivatart, kontinensünk északi felében sok helyen előfordul havazás, hózápor is. A változékony időjárást hozó ciklonok hatására mostanra már Kelet-Európában is megszűnt a nyáriasan meleg idő, a csúcsértékek általában 15 és 20 fok között alakulnak, de a Baltikumban 5 fokot, Skandináviában pedig fagypont körüli maximum értékeket mérhetünk. Nyugodtabb idő csupán a Mediterráneumban, valamint egészen Észak-Európában van, ezeken a tájakon többnyire kevés a felhő és száraz az idő.

A Kárpát-medencét is több gyenge front érinti, emiatt többször megnövekszik a felhőzet, csapadék viszont elsősorban az éjszakai órákban fordulhat elő.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------

Alapvetően változóan felhős idő valószínű, kevés helyen záporral. Kora estétől északnyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, ezzel együtt megnő a csapadékhajlam, és több helyen - legkisebb eséllyel délnyugaton - várható eső, záporeső. A felhő- és csapadéksáv éjszaka kelet felé tevődik, reggelre a keleti határszélen is eláll az eső és felszakad a felhőzet. Pénteken fátyolfelhős időre számíthatunk, amely átmenetileg jobban megvastagodhat, így időszakosan szűrheti, akár zavarhatja is a napsütést. Csapadéknak kicsi az esélye. A nyugatias szél élénk, néhol erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 24 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!