Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.05

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Dél-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, hatására napos, száraz, az átlagosnál melegebb idő jellemző. Különösen az Ibériai-félsziget fölé érkezik dél felől nagyon meleg, szubtrópusi eredetű levegő a Brit-szigetek térségében és az óceán fölött hullámzó frontrendszer előoldalán. Spanyolországban 30 fok közeli hőmérsékletet mérnek. Ezzel szemben Skandinávia nagy részén napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. Az említett anticiklon északi peremén a kontinens belső területeire, így Közép-Európába is eljutnak az időjárási frontok, de már legyengült formában. A következő éjszakán egy újabb széteső front érkezik nyugat felől, amely csak kevés helyen okoz kisebb mennyiségű csapadékot.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------

Fátyol- és gomolyfelhők lesznek felettünk, utóbbiak időszakosan zavarhatják a napsütést, csapadék azonban nem valószínű. Éjszaka nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, hajnalban az északkeleti határnál már előfordulhat kisebb eső, zápor. Szombaton napközben a vastagabb, zártabb felhőtakaró kelet, délkelet felé elhagyja az országot, mögötte főleg délutántól egyre nagyobb területen napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Az északkeleti tájakon kevés helyen valószínű eső, zápor, délután esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugatias szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között alakul, de a legtovább felhős keleti tájakon néhol ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!