Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.10

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Magasnyomású képződmény található Nyugat- és Kelet-Európában is, amelyek hatására nagy területen napos, száraz az idő. Az anticiklonok közé egy Skandináviától Észak-Afrikáig húzódó gyengülő frontrendszer ékelődik be, aminek déli ágán mediterrán ciklon képződött.

Az elmúlt 24 órában az Alpok térségében jelentős, néhol 60 mm-t meghaladó csapadék hullott.

Emellett a Brit-szigetek térségében is változékonyra fordult az idő, melegfronti csapadékzónából több helyen esik az eső.

Európa keleti felén sokfelé az átlagosnál jóval magasabbra, 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A frontrendszer mögött a Kárpát-medencébe is megérkezett a hűvösebb levegő, ám a keleti tájakon elenyésző lesz a lehűlés mértéke. Csütörtökön már ismét anticiklon alakítja időjárásunkat.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


Általában napos, fátyolfelhős idő ígérkezik némi gomolyfelhővel, de szerdán az Észak-Dunántúl egyes részein tartósabban zárt lesz a felhőzet. Éjszaka a Dunántúlon máshol is, valamint a főváros és a Dunakanyar térségében alacsonyszintű felhőzet képződhet, ami csütörtökön napközben szakadozik, gomolyosodik, és ezeken a tájakon is kisüt a nap. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő az Északi-középhegységben szerdán délután, csütörtökön csapadék nem lesz.

Északkeleten, keleten is egyre inkább feltámad az északira forduló szél, miközben a Dunántúlon lassan csillapodik a légmozgás. Csütörtökön többnyire élénk széllökések fordulhatnak elő elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!