Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.27

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nagyobb részének időjárását ciklonok teszik mozgalmassá, változékonnyá. Több helyen előfordul eső, záporeső, zivatar, halmazállapot-váltás elsősorban Európa legészakibb részén fordul elő, délebbre csupán néhány magas hegységben havazik. A ciklonok közé, a Kelet-európai-síkság és a Kárpát-medence térségébe köztes anticiklon ékelődött be. Területén csapadék csak kevés helyen fordul elő. Kontinensünk nagyobb részén napról napra melegszik az idő, a hőmérséklet a legtöbb helyen 15 és 20 fok között alakul. Ennél több fokkal alacsonyabb értéket a Skandináv-félszigeten, melegebbet pedig a Kelet-Európa felett hullámzó front előterében mérnek.

A Kárpát-medence fölé további meleg levegő érkezik, vasárnap már 25 fok körüli maximumok valószínűek.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

A gomolyfelhők mellett vasárnap már kevés fátyolfelhőzet is megjelenik az égen, de összességében sok napsütésre számíthatunk mind két nap. Éjszakára átmenetileg összeesnek a gomolyfelhők, és kiderül az ég. Csapadék hazánk nagyobb részében nem várható, de szombaton napközben néhol előfordulhat zápor, amelyet egy-egy helyen dörgés, villámlás is kísérhet. A déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon olykor erős, vasárnap helyenként viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 3 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!