Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.05.21

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa peremvidékein anticiklonális hatások alakítják ki a száraz, többnyire napos időjárást. A frontok csak Izland térségében, illetve Északkelet-Európában okoznak felhősödést és csapadékot. Kontinensünk középső és nyugati részén, valamint Észak-Olaszországban sekély ciklonok találhatók. E terülteken labilis a légállapot, ami kedvező feltételeket teremt a konvektív, záporos csapadéknak. Nagy számban alakulnak ki záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Szerda estig a Kárpát-medencében is várható ezek előfordulása, délután, este heves zivatarok kialakulására is van esély.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------

Egyre többfelé várható zápor, zivatar. Délnyugat felől zivatarrendszer is érkezik, amely éjszaka gyengülve halad északkelet felé, így akkor is felhős időre számíthatunk, ám hajnalra délnyugaton már csökken a felhőzet. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű. Délelőtt hazánk északi felén, délután már inkább az északkeleti, keleti harmadban és a nyugati, valamint déli határvidéken számíthatunk záporra, zivatarra. Zivataroktól függetlenül megélénkül, napközben helyenként megerősödik a délkeleti, szerdán a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!