Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.05.22

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk jelentős részén anticiklonális hatások érvényesülnek, e tájakon nagyrészt száraz, napos, hajnalban helyenként párás az idő. Egyedül a hazánktól északnyugatra örvénylő ciklon okoz nagyobb csapadéktevékenységet, területén sokfelé regisztrálnak 40-50 mm-t is meghaladó csapadékösszeget.

Európa középső és keleti részein döntően 25 fok körül alakul a csúcsérték, ezzel szemben Északnyugat-Európában nagyrészt 20 fok körüli vagy az alatti értékeket mérnek.

Hazánk időjárására egyre kevésbé lesz hatással az említett ciklon, de még csütörtökön is nedves légtömeg lesz felettünk, emiatt szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

A gomoly- és fátyolfelhők mellett szerdán többórás, csütörtökön általában sok napsütés valószínű. Éjszakára változó vastagságú és mennyiségű felhőzet lesz felettünk, de a szélcsendes részeken pára, köd, északkeleten rétegfelhőzet is képződhet. Utóbbi csütörtök délelőtt fokozatosan szakadozik, gomolyosodik. Záporra, zivatarra szerdán és csütörtökön is több helyen - nagyobb számban az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon - számíthatunk.

A nyugatias szél napközben helyenként megélénkül, a zivatarok mentén meg is erősödhet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 27 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!