Illegális bevándorlás - Bakondi: a líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

Belföld, 2017.07.23

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Líbia biztonsága, a líbiai tranzitútvonal lezárása egyre inkább kiemelkedő európai érdek, mivel Fekete-Afrikából nagy tömegben indultak el olyan emberek, akik nem politikai menekültek, és nagy az utánpótlás is.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: gazdasági migránsok a jobb élet reményében indulnak el, és úgy gondolják, ha átjutnak a tengeren, "többségében civil szervezetek, embercsempészek segítségével", akkor letelepedhetnek Európában, azonban a magyar kormány nem gondolja így.

Közölte: ezt a tömeget Líbiában kell "feltartóztatni", vagy a tengeri útvonalon, vagy a déli határnál. Úgy fogalmazott: ezért is tettek már javaslatokat az Európai Unió szintjén - Magyarország is - az európai hadsereg létrehozására, hiszen olyan biztonsági kérdéseket kell megoldani, amelyekhez nem rendőri, hanem katonai fellépésre van szükség, mint a béketeremtés és a határzárás.

Bakondi György megismételte a kormány álláspontját arról, hogy az EU határain kívül létrehozott úgynevezett hot spotokban kellene megállapítani, ki jogosult menekültstátusra, és csak azokat szabadna beengedni, akik "a nemzetbiztonságra nem jelentenek veszélyt".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!