Illegális bevándorlás - Bakondi: európai megoldás kell a migrációs nyomásra

Belföld, 2017.03.21

A Líbiából és más afrikai országokból érkező embertömeg fokozódó problémát jelent nemcsak Olaszország, de az unió egészének biztonságára nézve, ezért európai megoldás kell - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Jelenleg Líbiából érkezik a legtöbb illegális bevándorló Európába, ezért fontos lenne az onnan indulók visszatartásáról szóló megállapodást kötni az országgal.

Ugyanakkor az unió tárgyalópartnere, az egységkormány az országnak kisebb részét uralja, és egy korábbi megállapodást sem hagyott jóvá a parlament, ezért aggályos az afrikai országgal kötendő egyezség - mondta Bakondi György.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt: Magyarország felkészült az EU-Törökország egyezség teljes felmondása esetén előálló helyzetre.

Megerősítették a műszaki akadályrendszert és az élőerős támogatást, emellett "erős tempóban" épül a második kerítés, amely a korábbinál számottevően nagyobb nyomásnak is ellen fog tudni állni a határvédők támogatása és a jogszabályok konzekvens érvényesítése mellett - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!