IM: többpárti egyeztetést tartottak a gyülekezési és a magánélet védelméről szóló törvényjavaslatról

Belföld, 2018.07.04

Trócsányi László igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter szakmai egyeztetésre hívta a parlamenti pártokat a gyülekezési és a magánélet védelméről szóló törvényjavaslatról az Igazságügyi Minisztériumba (IM). A szerdai egyeztetésen a Demokratikus Koalíció (DK) és a Párbeszéd képviselői nem vettek részt - közölte az IM az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tárca közleménye szerint Trócsányi László bevezetőjében kiemelte: tízéves vita és több hónapos előkészítő munka előzte meg az új gyülekezési törvény megalkotását. A parlamentnek benyújtott szöveg a magyar sajátosságokra építve számos európai mintát felhasználva készült - tette hozzá.

Pintér Sándor hozzászólásában elmondta: az új gyülekezési törvénnyel a jogalkotók könnyebb helyzetbe szeretnék hozni a rendőrséget, a bírákat és a bejelentőket is. A belügyminiszter azt is hangsúlyozta: 2010 óta a labdarúgó mérkőzések utáni szurkolói összecsapásokon kívül más politikai jellegű rendbontás nem volt. Az új törvény célja, hogy ez a jövőben is így maradjon - tette hozzá.

Az IM közleménye szerint az egyeztetésen az ellenzéki pártok képviselői is elismerték, hogy az Országgyűlés elé terjesztett törvénytervezet számos progresszív elemet tartalmaz. A törvényjavaslat további részleteinek egyeztetése a jövő héten szakértői szinten folytatódik - írta az IM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!