Ismét a Szegedi Volán nyerte a Mézi-kupát

Belföld, 2024.01.21

Idén immár hatodik alkalommal emlékezett meg az OTP-Bank Pick Szeged együttese egykori törzsszurkolójáról, Mézes Sándorról.

VI. Mézi-kupa
A Mézi-kupán idén csak három csapat tudott indulni, ugyanis a Szögedi Köménymag együttesét sérülések és betegségek hátráltatták a részvételben.  

A Mézes Sándor emlékére szervezett kupát az idei évben a Pick Szeged csapatának szentélyében, a Dr. Bérczy Mihály sportcsarnokban rendezték meg, sőt maga az alapító is részt vett az eseményen.

Az első összecsapás előtt a résztvevők egy kört képeztek, így emlékeztek a nagyszerű szurkolóra és sportemberre, Mézes Sándorra, akinek korábbi évekhez hasonlóan a fia, Ifj. Mézes Sándor is pályára lépett, természetesen a Mézi csapatot erősítve.  

A torna kezdőmeccsét a címvédő Szegedi Volán és a Csak Előre játszotta. Mindkét csapaton látszott az akarás és a Szegedi Volánban olyan nagyszerű sportolók is megcsillogtathatták kézilabda tudásukat, mint például a súlyemelő Nagy Péter, a kajak világbajnok Birkás Balázs vagy Kiss Zsolt, az SZTE-SZEDEÁK kosárlabda csapat egykori kiválósága. A Szegedi Volán trénerei Fekete Róbert kapus legenda, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz trió volt, akik akárcsak a játékosok, mindent megtettek a sikerért. Az első összecsapást szoros küzdelemben a Szegedi Volán nyerte a Csak Előre ellenében.  

A csapatok 2×15 percet játszottak, a második mérkőzésre pedig a Mézi, valamint a Csak Előre szurkolói csapata között került sor. A Csak Előre csapatában lépett pályára a Pick Szeged egykori csapatkapitánya és kiválósága, Vadkerti Attila is, a csapat edzőpárosa pedig Lele Ambrus, valamint Rea Barnabás voltak.  

A kiélezett mérkőzésen 16-16-os döntetlen született, ami azt jelentette, hogy a torna elsősége a Szegedi Volán, valamint a Mézi csapata között dőlt el.  

Két elszánt csapat feszült egymásnak és a végső győzelemnek ismét a Szegedi Volán örülhetett, akik így megvédték címüket. A 21-18-ra végző mérkőzésen természetesen a fair play, valamint a jó hangulat volt a legfontosabb és nem az eredemény. A Mézes Sándor emlékére rendezett emlékkupa jó hangulatban telt, hiszen itt a sport szeretete, egymás tisztelete és természetesen Mézi emlékének megőrzése a legfontosabb.

Eredmények (pickhandball.hu honal szerint):

Szegedi Volán-Csak Előre 14-11
VI. Mézi-kupa, 2. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Juhász, Matic.
Szegedi Volán: Molnár D., Vajgely, Birkás, Sztancsik, Mihalecz, Tímár 2, Nagy P. 1, Szabó Z. 1, Kiss Zs. , Balda 6, Lele Á. 1, H. Nagy, Kiss B. 2, Süli R. 1. Edzők: Fekete Róbert, Szilágyi Benjámin, Szymon Dzialakiewicz.
Csak Előre. Hetesi, Papp K. 1, Janik, Papp B., Horváth Á. 3, Patkós, Haskó, Szarka, Ambrus, Cövek, Vadkerti A. 2, Nagy Z., Vajas 1, Szabó P., Szabó N. 2, Szabó B. 2. Edzők: Lele Ambrus, Rea Barnabás.

Mézi-Csak Előre 16-16
VI. Mézi-kupa, 2. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Juhász, Matic.
Mézi: Csörgő, Bagdi 3, Búza R., Grodiczki 1, Hevesi Tóth 1, Ignácz V. 5, Malinovszky J., Malinovszky M., Martonosi A., Mézes S., Szabó M., Szabó P. 5, Szűcs A. 1, Tasi. Edzők. Emil Imsgard, Szilágyi Benjámin, Sóti Zoltán.
Csak Előre: Hetesi, Papp K. 2, Janik, Papp B. 3, Horváth Á., Patkós, Haskó, Szarka, Ambrus 1, Cövek, Vadkerti 1, Nagy Z., Vajas 1, Szabó P. 2, Szabó N. 5, Szabó B. 1. Edzők: Lele Ambrus, Rea Barnabás.

Szegedi Volán-Mézi 21-18
VI. Mézi-kupa, 3. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Juhász, Matic.
Szegedi Volán: Molnár D. Vajgely, Birkás, Sztancsik 1, Mihalecz, Tímár 4, Nagy P. 2, Szabó Z., Kiss Zs. , Balda 12, Lele Á. 1, H. Nagy, Kiss B., Süli R. 1. Edzők: Fekete Róbert, Szilágyi Benjámin, Szymon Dzialakiewicz.
Mézi: Csörgő, Búza, Bagdi 4, Grodiczki, Hevesi Tóth 3, Ignácz 4, Malinovszky J., Malinovszky M., Martonosi A. 1, Mézés S., Szabó M., Szabó P. 5, Szűcs A., Tasi 1. Edzők. Emil Imsgard, Szilágyi Benjámin, Sóti Zoltán.

A Mézi-kupa végeredménye: 1. Szegedi Volán, 2. Mézi, 3. Csak Előre.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!