Jobbik: koncnak dobták oda Simonka Györgyöt

Belföld, 2018.10.18

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint koncnak dobták oda Simonka György fideszes politikust, hozzátéve, feltehetőleg nem azok miatt a korrupciós cselekmények miatt járnak el a honatya ellen, "amelyeket ő minden valószínűség szerint elkövetett".

Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész elmúlt nyolc évi tevékenysége alapján mindenkit megdöbbentett, hogy megvádolták Simonka György fideszes képviselőt.

"Száz és száz ilyen ügy van a Fidesznél, száz és száz ilyen ügyben tett a Jobbik is az elmúlt nyolc évben feljelentést" - jelentette ki, hozzátéve, az ügyészség igyekezett eltussolni azokat az eseteket, ahol kormánypárti érdekeltséget vélt felfedezni.

Lehetséges magyarázatként említette: a kormánypártnak és a miniszterelnöknek hivatkozási alapra volt szüksége az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója előtt, hogy Magyarországon üldözik a korrupciót, vagy arra, hogy nincsen szükség az Európai Ügyészséghez csatlakozásra, hiszen a problémák idehaza is kezelhetőek.

Legnyomósabbnak indokként azt említette, hogy a költségvetés - a Jobbik szerint - súlyos hiányát próbálják kezelni. Megjegyezte: a büdzsé problémáját az okozza, hogy Brüsszelben számos magyarországi számlát nem fogadnak be, mondván, mivel szerintük "alig van szabályosan megvalósított pályázat Magyarországon", és azokban is túl sok a korrupciógyanús ügy.

A pártja állítólagos "fekete pénzeire" vonatkozó kérdésre Szilágyi György közölte: a felvetésre pénteken induló, Rágalominfó című sajtótájékoztató-sorozatukon válaszolnak, amely a saját témáiktól eltérő kérdések megválaszolására szolgál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!