Jobbik: korlátozni kell a harmadik világbeli munkavállalók beáramlását

Belföld, 2024.04.02

A magyarok munkahelyének védelmét, a harmadik világbeli dolgozók beáramlásának visszaszorítását sürgette keddi tabi sajtótájékoztatóján a Jobbik-Konzervatívok két politikusa.

Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője az interneten is közvetített eseményen azt hangsúlyozta: pártja már korábban javasolta "magyar kvóta" bevezetését; ennek lényege, hogy csak olyan vállalkozások kaphassanak a kormányzattól vissza nem térítendő támogatást, amelyeknél a munkavállalók legalább kilenctizede magyar.

Sürgette azt is, hogy ne lehessen a cégektől magyar dolgozót elküldeni, amíg egyetlen vendégmunkás is dolgozik ott azonos munkakörben.

Hangsúlyozta: a cél a magyar családok előnyös helyzetbe hozása, a magyarok szülőföldön boldogulásának támogatása, nem az, hogy a kormány által megállapított kvóták alapján minél nagyobb számban érkezzenek harmadik világbeliek Magyarországra dolgozni.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese kiemelte: érvényesíteni kell azt a kormányzat által hangoztatott alapelvet, hogy aki Magyarországra jön, nem veheti el az itteniek munkahelyét.

A politikus arról beszélt: a vendégmunkások beáramlása veszélyt jelent a magyarok munkahelyére, letöri a bérszínvonalat, hosszú távon pedig lerombolja Magyarország kulturális egységét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!