Jobbik: legyen ezerforintos 24 órás sztrádamatrica

Belföld, 2024.03.27

Családbarát árú, legfeljebb ezer forintba kerülő 24 órás sztrádamatrica bevezetését sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési képviselője.

Autópálya e-matrica A politikus azzal indokolta javaslatukat: véget szeretnénk vetni a magyar autóstársadalom és a magyar családok "lehúzásának", hiszen napjainkban az autóhasználat "a többgyermekes lét egyik következménye", "megkerülhetetlen családi kötelezettség".

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a kormányzatnak gondolnia kell azokra is, akik - családi okokból vagy egészségügyi ellátásra utazva - csak egyetlen alkalommal hajtanak fel az érvényességi idő alatt az autópályára, s így olyan szolgáltatásért fizetnek jelentős összeget, amelyet nem vagy alig vesznek igénybe.

Jóval 500 milliárd feletti autópályadíj-bevétel mellett bőven beleférne, hogy ezer forintba kerüljön a 24 órás autópálya-matrica - fogalmazott a jobbikos politikus, aki az ezer forintot meghaladó díjat "indokolatlan lehúzásnak" nevezte, megjegyezve, hogy a 24 órás matrica jelenlegi ára alig alacsonyabb a tíznaposénál.



Fotó: Illusztráció
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!