Jobbik: valódi megoldás kell a devizahitelezés áldozatainak problémáira

Belföld, 2024.04.30

Újra kell tárgyalni a devizahitelezés károsultjainak ügyeit, egyértelművé téve, hogy ilyen bűn többé nem történhet Magyarországon - hangoztatta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A politikus arról beszélt: kilakoltatási és árverezési moratóriumot kellene hirdetni a bajba került devizahitelesek ingatlanjaira, legalább addig, amíg vészhelyzeti kormányzás van Magyarországon.

Szorgalmazta azt is, hogy "a devizahitelezés minden haszonélvezőjének" befizetéseiből hozzanak létre olyan kártérítési alapot, amely a devizahitelük miatt kisiklott életű emberek, családok újrakezdését támogatja.

Megoldási javaslataik között említette, hogy a bedőlt hiteleket tárgyalhassák újra a bankokkal az ügyfelek, és ha ezután öt évig kifogástalanul teljesítenek, akkor töröljék adósságukat.

Az egyik legnagyobb pénzügyi merényletről van szó, ahol a bankok oldalára állt a kormány, nem pedig a magyar emberekére - hangsúlyozta pártja álláspontját Z. Kárpát Dániel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!