Jószolgálati és civil szervezetek képviselőit fogadta Herczegh Anita

Belföld, 2017.04.28

Jószolgálati és civil szervezetek képviselőinek adott fogadást péntek este Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége Budapesten, a Centrál Színházban.

A rendezvényen olyan szervezetek, egyesületek képviselői vettek részt, akikkel az államfő felesége az elmúlt öt évben együtt dolgozott.

"Az elmúlt 5 év számomra meghatározó élménye, hogy nap mint nap gyűjthettem a jóra, szeretetre, segítségnyújtásra felesküdött +szép lelkű+ nők és férfiak ismeretségét, megtisztelő bizalmát" - fogalmazott köszöntőjében Herczegh Anita, hozzátéve, hogy találkozhatott is a résztvevőkkel, akik ha jótéteményről van szó, elszántak, harcos természetűek, sosem adják fel.

Az államfő felesége kiemelte, hogy a segítségnek mindig van helye és kereslete. "Köszönöm, hogy számon tartják, hol van a legnagyobb szükség a biztatásra, erőre, jó szóra; hol kelne el legjobban egy tál étel, vagy egy kis figyelem, amit éppen Önök adhatnak meg" - mondta Herczegh Anita.

Arra kérte a résztvevőket, hogy "sose hagyják abba, keressenek-kutassanak, hogy mindig találjanak csatlakozókat, rokon lelkeket, akiknek ugyanaz a céljuk: több irgalom, több odaadás, több segíteni kész, kinyújtott kéz".

A több mint harminc szervezet - köztük a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a pécsi Dóri házat működtető Szemem Fénye Alapítvány vagy a Tápláló szeretet programot útjára indító nógrádi Napraforgó Egyesület - munkatársai a színház Jó emberek című előadását tekintették meg. A színdarab után adott fogadáson a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji szövetkezetének termékeit szolgálták fel a mintegy hetven vendégnek.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!