Jövőre mindenképpen szeretnék megtartani a Szegedi Toros Pálinkafesztivált

Belföld, 2024.03.12

Idén ugyan elmarad, de jövőre az eredeti helyszínen mindenképpen szeretnék megtartani a méltán népszerű és már több mint egy évtizedes hagyományokra visszatekintő Szegedi Toros Pálinkafesztivált - tudta meg szerkesztőségünk Szilágyi Istvántól.

XII. Szegedi Toros Pálinkafesztivál A Délmagyarország számolt be róla először, hogy idén elmarad a Szegedi Toros Pálinkafesztivál. A rendezvény múltja egészen 2010-ig nyúlik vissza, amikor is a Tisza Expo saját rendezvényként álmodta meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivált hagyományteremtő jelleggel.

Portálunk kiváncsi volt az okokra, amelyekről Szilágyi Istvánt, a Tisza Expro Zrt. egyik tulajdonosát kérdeztük.

Szilágyi István kérdésünkre megerősítette a hírt, mely szerint idén valóban elmarad a rendezvény, elsősorban azért meg nagyon megemelkedtek a költségek, gyakorlatilag a költség oldalon minden drágább lett, kezdve a hely bérleti díjával, a szemétszállításon és az őrzési díjon keresztül egészen a bérköltségig.

Tavaly a Széchenyi tér helyett a Dóm téren kellett megtartani a rendezvényt, amely szintén nem bizonyult jó, illetve jövedelmező döntésnek, hiszen az a rendezvény éppenhogy kitermelte a költségeit, gyakorlatilag nullszaldós volt. Igaz éppen nem buktunk rajta, de vállalkozásként ez most nem fér bele - tette hozzá Szilágyi.  

A Dóm térről szerettük volna visszavinni a Széchenyi térre az eseményt, de az eredeti helyszín ezúttal sem volt elérhető, reméljük, hogy jövőre sikerül megvalósítani az elképzelésünket, hiszen Szeged főtere sokkal hangulatosabb.

Szilágyi István ugyanakkor hozzátette, elképzeléseik között szerepel a Szegedi Utcazene Fesztivál felélesztése, amelyet már több alkalommal is sikeresen rendeztek meg a Csongrád-Csanádi vármegyei megyeszékhelyen egri példa alapján, a rendezvény eredeti szervezőjének támogatásával.  

Mint Szilágy István elmondta, a Szegedi Utcazene Fesztivál a Dugonics téren került megrendezésre, igaz bevételi szempontból nem volt túl jövedelmező, viszont az emberek nagyon jól érezték magukat, ami szintén nagyon fontos számunkra.  

A tervek szerint a Szegedi Toros Pálinkafesztivál márciusban, míg a Szegedi Utcazene Fesztivál júliusban kerülne megrendezésre.  

Szilágyi István ugyanakkor hozzátette, jelenleg is több rendezvényük van, most ért véget például a Tűzoltókiállítás Oberwaldban, ahová kivitelezőként több éve visszajárnak.  

Májusban a Szegedi Borfesztivál ad jelentős feladatot a cégnek, ahol már több éve a Tisza Expo építi a faházakat és sátrakat, valamint a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon is lesznek feladataink - zárta sorait Szilágyi István.  

(Webrádió)

Címkék

Szegedi Toros Pálinkafesztivál Szilágyi István
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!