Karácsony: intenzív tárgyalás indult a kormánnyal az uniós forrásokról

Belföld, 2021.03.18

A fővárosi önkormányzat a jövő héttől intenzív tárgyalásokat folytat a kormánnyal a következő évek európai uniós forrásainak felhasználásáról - jelentette be a főpolgármester csütörtökön, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után tartott, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója Karácsony Gergely kifejtette, délelőtt az Európai Unió fővárosainak képviselőivel és Elisa Ferreira fejlesztési biztossal egyeztetett, aki újra határozattan leszögezte, a kormányoknak az uniós pénzek felhasználása során kötelező partnerségi egyeztetéseket folyatniuk az érintett önkormányzatokkal.

"Végre sikerült rávenni a kormányt, hogy érdemi egyeztetés induljon az uniós forrásokról" - fogalmazott a főpolgármester, majd hozzátette, ez akkor is jó hír, ha várhatóan nehéz tárgyalások elé néznek, mert a "magyar kormány alapvetően a saját céljaira szereti fordítani ezeket a forrásokat".

"Mi azon fogunk dolgozni, hogy ezek a források minden budapesti jólétét és a város életminőségének a javítását szolgálják" - mondta Karácsony Gergely.

A főpolgármester szintén jó hírnek nevezte, hogy sikerült újra megállapodniuk arról a 10 milliárd forintról, amit a főváros alkudott ki a kormánytól a ciklus elején a kerületi járóbetegellátás fejlesztésére.

Karácsony Gergely pozitívan értékelte azt is, hogy a tanács ülésén a kormány képviselőivel meg tudtak állapodni a pesti alsó rakpart közös fejlesztéséről, amelynek eredményeként megvalósulhat a városvezetés zöld rakpart programja.

A főpolgármester jelezte, a még nyitott kérdésekről tovább folytatják a tárgyalást a kormánnyal. Kérdésekre válaszolva elmondta, a fenntartható közösségi közlekedés fejlesztését és a lakhatási problémák kezelését tartják a legfontosabb feladatuknak.
(MTI)

Címkék

Karácsony Gergely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!