Keleti Éva fotókiállításával kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden

Belföld, 2021.09.28

Keleti Éva fotóművész tárlatával kezdődik csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Őszi Kulturális Fesztiválja, melyen ötven helyszínen több száz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják az érdeklődőket egészen november közepéig - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.

A rendezvénysorozatot évről évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és lehetőség szerint minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő programlehetőséget nyújtsanak. Idén is találni az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei koncerteket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napokat, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket.

A fesztivál nyitányaként csütörtöktől látható az SZTE Rektori Épületében válogatás Keleti Éva fotóművész Szegedhez kötődő színészekről és színházi előadásokról készült képeiből. A kiállítás megnyitóját koncertek és különleges fényfestés követi.

Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A fesztivál megnyitójának napján Fendler Juditot, az SZTE kancellárját hallhatja a közönség, másnap délben pedig Szilágyi Annamária mondja el egyik kedvenc versét.

A színházszeretőknek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lehetőségük lesz megismerni a pécsi, a budapesti és a debreceni egyetemi színházi társulatok előadásait. Koncerttel várja a közönséget - mások mellett - a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda, Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Fülei Balázs és az Auer Trió, a Benedekfi-testvérek, Csuja Imre, Bátori Éva és Huszárik Kata. A képzőművészet iránt érdeklődőket - többek között - Törköly József és Dömötör Mihály fotóművészek tárlatai várják, de rendeznek vadászati trófeakiállítást is az egyetem mezőgazdasági karán, Hódmezővásárhelyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!