Kétszázötven diákot támogat a főváros a Trambulin-ösztöndíjjal

Belföld, 2021.09.30

Kétszázötven középiskolai diák nyerte el a 2021/2022-es tanévre a Trambulin-ösztöndíjat, amellyel a főváros a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat kívánja segíteni - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a 2021/22-es tanév 10 hónapjára - keretbővítés után - 250, középfokú köznevelési és szakképző intézményben tanuló diák nyerte el a havi 20 ezer forintos ösztöndíjat. Tudásukat 49 pedagógus segítségével fejleszthetik.

A Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj célja a budapesti fiatalok tanulmányi előmenetelének támogatása, pályaválasztásuk megkönnyítése - írták. A kiválasztásnál előnyt élveztek a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diákok, de figyelembe vették a tanulmányi eredményt, illetve a tanulmányi versenyeken nyújtott teljesítményt is.

Az ösztöndíjra áprilisban jelentkezhettek a 10-12. osztályos, legalább 3,7-es tanulmányi átlagú diákok, akik családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 142 500 forintot. A pályázatokat tanévkezdésre elbírálták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!