Kitűzőt kapnak a szegedi díszpolgárok

Belföld, 2021.04.12

A jelenlegi önkormányzati rendelet értelmében a várostól kapott kitüntetéseken nem tüntetik fel a megtiszteltetésben részülők neveit.

Szeged díszpolgári cím Egy módosításnak köszönhetően nem csak ezen változtatnak rövidesen, de egységesítik a Díszpolgári cím, Pro Urbe díj, valamint a Szegedért Emlékérem küllemét is.

Az április 13-ra datálható döntést elvileg a városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági, valamint a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága hozza meg, de a járványhelyzet miatt a polgármester aláírása után lép érvénybe. Ennek értelmében megszűnik a városi kitüntetések személytelensége azzal, hogy ráírják az érmékre a kitüntetettek neveit.

A legrangosabb városi kitüntetések a Díszpolgári cím, a Pro Urbe díj, valamint a Szegedért Emlékérem. Az elismerésekben részesülők az eddigi gyakorlat alapján oklevelet és érmet kaptak. A mostani előterjesztés a neveknek az érméken való feltüntetésén kívül azt is javasolja, hogy a Díszpolgárok kapjanak kitűzőt is, melyet ünnepi rendezvényeken viselhetnek.

Fotó: Iványi Aurél
(Webrádió)

Címkék

Díszpolgári cím Pro Urbe díj Szegedért Emlékérem
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!