Költségvetés - MSZP: baloldali, esélyteremtő költségvetés kellene

Belföld, 2020.06.30

A kormány gazdaságvédelmi akciótervét bírálta kedden az MSZP alelnöke, aki szerint a jövő évi, a kormány által benyújtott költségvetés helyett egy baloldali, esélyteremtő büdzsét kellene elfogadnia a parlamentnek.

Komjáthi Imre a budapesti Móricz Zsigmond téren tartott sajtótájékoztatóján - amit az MSZP Facebook-oldalán lehetett követni - azt mondta, a Központi Statisztikai Hivatal friss foglalkoztatási adatai mutatják, hogy a kormány gazdaságvédelmi akcióterve elkésett és elhibázott, hiszen több százezren vesztették el a munkájukat.

Hozzátette: az élet visszaigazolta, hogy a kormány által lesöpört MSZP-s javaslatok helyesek voltak. Példaként említette a könnyebb regisztráció biztosítását a munkaügyi központokba, az álláskeresési járadék időtartamának 9 hónapra, összegének nettó 100 ezer forintra emelését, valamint a kieső munkabér 80 százalékának állami támogatását, amelyet közvetlenül a munkavállalók kaptak volna meg.

Az ellenzéki politikus úgy összegzett, a kormány mindenre költ, kommunikációra, plakátkampányra, nemzeti konzultációra, de a magyar családokra nem.

Komjáthi Imre szerint a 2021-es büdzsé, amelyet várhatóan pénteken fogad el az Országgyűlés, a cserbenhagyás költségvetése, ahelyett egy, az MSZP által javasolt, baloldali, esélyteremtő és gondoskodó költségvetést kellene elfogadni, több pénzt kellene adni a családoknak, az önkormányzatoknak és semmit az oligarcháknak.

A sajtótájékoztató alatt az alelnök mögött aktivisták kérték szavazásra az embereket arról, hogy a Lánchíd felújítására vagy a tűzijátékra költenének-e.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!