Korszerű érelzáró készülékkel gazdagodott a pécsi gyermekklinika

Belföld, 2023.08.29

Újszülöttek és csecsemők műtéti ellátását segítő, sebészeti rádiófrekvenciás érelzáró készülékhez jutott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikája - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

A PTE közleményében azt írták, hogy az egyik pécsi székhelyű gazdasági társaság adományaként a klinikára kerülő készülék segítségével kisebb sebek ejtésével is elvégezhetők a korábban csak hagyományosan nyílt műtétekkel kezelhető beavatkozások.

Az Egyesült Államokban kifejlesztett, gyorsan és hatékonyan működő berendezés legfőbb előnye, hogy méretei a betegekével arányosan kicsik, ugyanakkor akár öt milliméter átmérőjű erek ellátása is biztonsággal elvégezhető ezzel, továbbá a segítségével minimalizálható a beavatkozás környezetében lévő, megkímélni, megtartani kívánt szervek és szövetek, idegek, erek károsodása.

Mivel a készülék európai forgalmazása, terjesztése csak a közelmúltban kezdődött meg, a pécsi gyermekklinika az elsők között alkalmazza e típust - olvasható az egyetem közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!