Korszerűsítik az Eszperantó utcai Senior Centert Szegeden

Belföld, 2023.11.22

Mintegy bruttó 151 millió forintból korszerűsítik teljeskörűen az Eszperantó utca 1. szám alatt található Senior Centert Szegeden.

Senior Center Az időszerű rekonstrukcióról, amelyet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólag saját forrásból finanszíroz Binszki József várospolitikai alpolgármester, valamint Tóth Ildikó az intézmény vezetője tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Mint Tóth Ildikó kérdésünkre elmondta, a Senior Center november elsején teljesen kiürült, majd a kulcsokat átadták a kivitelezőnek, aki hozzákezdett a teljeskörű rekonstrukcióhoz, amely többek között magában foglalja a nyílászárók és a mosdók cseréjét, érinti a fűtésrendszert, valamint a tetőn is napelemeket helyeznek el a költségtakarékosság jegyében. A jelenlegi gázfűtés helyett geotermikus fűtési rendszerrel látják el az épületet, amellyel jelentős költségcsökkentés érhető el, tekintettel arra, hogy a szükséges áramot is részben napelem biztosítja.  

A modernizációhoz szükséges összeget a szegedi önkormányzat kizárólag saját forrásból biztosítja, amely mintegy bruttó 151 millió forint. A modernizációval jelentősen csökkenni fognak az intézmény kiadásai, az előzetes tervek szerint közel a harmadára.  

A kivitelező a kulcsokat november elsején vette át, míg a projekt várható céldátuma 2024. tavasza, a munkálatok előre láthatóan áprilisban vagy legkésőbb májusban fejeződnek be, az idősek ekkor vehetik újra birtokba az intézményt.  

Mint Tóth Ildikó megjegyezte, a felújítás ideje alatt is megtartják a klubfoglalkozásokat, amelyben számos önkormányzati cég segíti az időseket. A foglalkozásokra többek között a művelődési házakban, az Ifjúsági Házban, valamint a Belvárosi Moziban kerül sor.  

Tóth Ildikó ugyanakkor hozzátette, az önkormányzati intézmények azonnal segítő kezet nyújtottak, hiszen kedvezményes jegyeket biztosít például a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Vadaspark, valamint a Belvárosi Mozi is. A cél az, hogy senkit se hagyjunk magára, főleg a közelgő ünnepek alkalmából - tette hozzá az intézményvezető.

(Webrádió)

Címkék

Senior Center Felújítás Eszperantó utca Tóth Ildikó

Galériánk

Senior Center Senior Center
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!