Kovács Leventét választották az Óbudai Egyetem rektorává

Belföld, 2024.02.27

Az intézményt 2019 óta vezető Kovács Levente marad az Óbudai Egyetem rektora, egyedüli pályázatát a szenátus támogatta, a fenntartói jogokat gyakorló Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriuma pedig keddi ülésén egyhangúlag hagyta jóvá a döntést.

Az egyetem által az MTI-hez eljuttatott közleményben Cser-Palkovics András kuratóriumi elnököt idézve azt írták, Kovács Levente kinevezése ötéves időtartamra szól. A kuratóriumi elnök szerint a régi-új rektor biztosítja az intézmény nyugodt és kiegyensúlyozott működését.

A tájékoztatásban idézték Kovács Leventét is, aki a 2029-ig tartó időszakban az elért eredmények stabilizálását, az adminisztrációs folyamatok hatékonyságának növelését, a növekedési pálya fenntartását nevezte a legfontosabb feladatnak. Emellett előre szeretnének lépni a tehetséggondozás területén, a nemzetközi reputáció erősítésében és a kutatás-fejlesztési (K+F) aktivitás növelésében. A K+F tevékenységet pályázatokkal, növekvő ipari bevételekkel, valamint a science parkok megépítésével és az innovációs szemlélet kialakításával erősítenék.

Az Óbudai Egyetem az ország egyik legfiatalabb egyeteme, idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját, bár jogelőd felsőoktatási intézményként 145 éves múlttal rendelkezik - hangsúlyozta a rektor. Jelezte: az elmúlt öt évben kiemelt feladat volt az intézmény képzési portfóliójának szélesítése és tudományos alapjainak megerősítése.

A következő öt évben mindent megtesznek annak érdekében, hogy műszaki területen továbbra is meghatározó felsőoktatási intézmény legyen az Óbudai Egyetem hazai és régiós szinten - olvasható a közleményben.

A rektorválasztás szabályai szerint az eljárás a köztársasági elnök általi kinevezéssel zárul, az új rektori ciklus július 15-ével veszi kezdetét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!