Közösségi teret alakított ki a vármegyei önkormányzat a szegedi Belvedere-palotában

Belföld, 2023.01.28

Uniós támogatással közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palota műemlék épületének első emeletén - tájékoztatta a beruházó Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.

Belvedere ház A közlemény szerint a hiánypótló beruházás lehetővé teszi, hogy az önkormányzat a vármegye lakosságának rendezvények, közösségi programok lebonyolítására folyamatosan méltó és elérhető teret biztosítson. Erre az önkormányzati hivatal 2015-ös költözése óta nem volt mód.

A multifunkciós terem és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kialakításának több mint 92 millió forintos költségét uniós és magyar költségvetési forrás fedezte.

Az épület eredeti építészeti-stiláris jegyeinek megőrzése mellett alakították ki a közösségi teret. A helyiségek új padló- és falburkolatot, álmennyezetet kaptak, szintén új belső nyílászárókat építették be. A termet hővisszanyerős gépi szellőztető- és korszerű hűtőrendszer teszi komfortosabbá. Elkészült a rendezvényhelyszín üzemeltetéséhez szükséges hangosítás, vetítés, hang- és videófelvétel-készítés infrastrukturális és informatikai háttere is.

A beruházás terveit a Priskin építész tervező iroda Kft. készítette, a kivitelező az orosházi Tokai és Társa Kft. volt.

A Tisza-parton álló szegedi Belvedere-palotát Bachó Viktor és Heszlényi József tervei alapján a magyar királyi pénzügyi igazgatóságnak építették 1882-ben.
(MTI)

Címkék

Közösségi tér Priskin építész tervező iroda Kft
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!