Lélegeztetett betegek gyógyítását segítő eszközökkel gazdagodott a pécsi gyerekklinika

Belföld, 2024.05.22

Lélegeztető gép párásítására szolgáló készülékeket adományozott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ (KK) Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztálya számára az Országos Jótékonysági Vadásztársaság (OJV) - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A PTE szerdai közleményében Rózsai Barnabást, a pécsi gyerekklinika intenzív osztályának vezetőjét idézve kiemelték: a lélegeztetett betegek esetében létfontosságú a légutak párásítása, amely megelőzi a légúti váladék besűrűsödését, ezáltal a váladék könnyebben eltávolítható, a lélegeztetés feltételei, az oxigénellátottság pedig javul. A most beszerzett három párásító a légutak kiszáradásának megelőzését segíti - ismertette.

Az OJV - több más kórházzal együtt - rendszeresen megajándékozza a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikáját - írták a kommünikében, kiemelve, hogy az elmúlt években ultrahang- és elektroterápiás készüléket, valamint digitális, hordozható mellkasszívó berendezést tudott beszerezni a gyerekklinika a jótékony vadászoknak köszönhetően.

A pécsi gyerekklinika intenzív osztályán évente több mint háromszáz gyermeket ápolnak, az intézményegység regionális centrumként a délnyugat-dunántúli régió valamennyi súlyos esetét ellátja. A kezelt betegek ötöde szorul lélegeztetésre - olvasható a PTE közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!