Liberálisok: vérlázító a főpolgármester fizetésemelése!

Belföld, 2016.12.09

Vérlázítónak tartja a Magyar Liberális Párt (MLP), hogy a fővárosi közlekedési káosz közepette emelik Tarlós István főpolgármester fizetését.

Szabadai Viktor a párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: január elsejével miniszteri szintre emelnék a főpolgármester fizetését. A liberális politikus szerint Tarlós István elmúlt több mint hat évének mérlege "semmittevés, hozzá nem értés, kóklerkedés, mellébeszélés, felelősséghárítás, mindenfajta korrupciógyanús ügynek menedzselése".

Szabadai Viktor megítélés alapján Tarlós István az egyik legsúlytalanabb főpolgármester, hiszen az Országgyűlés egy fontos kérdésben sem kérdezi meg a főpolgármester. Példaként említette, hogy a fővárosi Erzsébet teret is Tarlós István megkérdezése nélkül vette el a parlament a fővárostól.

A Liberálisok szerint Tarlós István hozzá nem értő, koncepciótlan, s személyes sértettségtől vezetett ember. Több mint hat éve van a főváros élén, de elképzelései sincsenek arról, hogyan kellene működnie Budapestnek. Mindeközben a szakembereket elűzte a fővárosból, többek között a Budapesti Közlekedési Központból - tette hozzá a politikus.

Szabadai Viktor felháborítónak nevezte, hogy Tarlós István fizetését megemelik, miközben Budapest közlekedési káosz közepette van. Felidézte, hogy egy héten belül a 3-as, és a 4-es metróvonalon is füstölés, 2-es metró vonalán pedig baleset történt. Mindemellett egyszerre több mint húsz kilométernyi útszakasz van felújítás alatt - emelte ki a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján a politikus.

A Liberálisok szerint a főpolgármester akkor szolgál rá fizetésemelésére, ha valóban megkezdődik a 3-as metró felújítása, amelyet, mint Szabadai Viktor felidézte: korábban Tarlós István is "leghalaszthatatlanabb" feladatának nevezett.

Az MLP egy vonaljegyet is eljuttat Tarlós Istvánnak, hogy a főpolgármester egyszer utazzon végig a 3-as metróvonalán, tapasztalja meg milyen állapotban van, s ha nincs szerencséje talán metrópótló buszra is fel kell szállnia - jegyezte meg Szabadai Viktor. A Liberálisok szorgalmazzák, hogy Tarlós István addig ne vegye fel fizetésemelésének minimálbér feletti részét, amíg a 3-as metró felújítása meg nem kezdődik.

Szorgalmazzák továbbá, hogy Tarlós István hozza vissza azokat a szakembereket, akiket elűzött a Budapesti Közlekedési Központból, élükön annak volt vezetőjével Vitézy Dáviddal.

Ha Tarlós István nem tudja garantálni a budapestiek, a budapesti közlekedés biztonságát, akkor álljon fel és adja át másnak a helyét - szögezte le a liberális politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!