LMP: a kormány továbbra is a szennyező akkugyárak érdekeit képviseli

Belföld, 2024.05.21

Az LMP szerint a kormány továbbra is a szennyező akkumulátorgyárak érdekeit képviseli.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján hazugságnak nevezte, hogy Magyarországon van Európa legszigorúbb környezetvédelmi törvénye. Ha a környezetvédelmi szabályok bármennyire is szigorúak lennének, akkor a gödi akkumulátorgyár nem működhetne környezetvédelmi engedély nélkül - mutatott rá.

Kiemelte: a Göd-ÉRT Egyesület beadványa nyomán azonnali jogvédelmet kapott a város, azaz a gyár működését fel kellene függeszteni a környezetvédelmi engedély megszületéséig. Ez nem történt meg, és a kormány sem kötelezte a céget arra, hogy hagyjon fel a környezetkárosító tevékenységével. Ezért szerdára Gödön tüntetést szerveznek a gyár működése elleni tiltakozásul és a törvények betartásáért - közölte Csárdi Antal.

Felidézte, hogy az LMP határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, követelve olyan törvénymódosítás kidolgozását, amely rögzíti a veszélyes üzemekre kiróható szankciókat. A bírság összegét a bevétel jelentős arányában határoznák meg, ha egy cég nem tartja be a hatályos előírásokat, kötelezhető lenne az állami támogatások visszafizetésére, illetve ismétlődő szabálysértés esetén a tevekénységétől eltiltható lenne - sorolta az LMP-s politikus, jelezve: a javaslat az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki napirendjén szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!